Home > Recepten

Driekoningenbrood

500 gr bloem

2 dl melk

25 gr gist

10 gr zout

125 gr boter

1 eidooier

50 gr amandelspijs

1 gepelde amandel

poedersuiker
  • Omschrijving recept: Brood
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding



Maak een gistbeslag van de bloem, de met de lauwe melk aangemaakte gist, het zout, de wat afgekoelde gesmolten boter en de eidooier en laat het in een lauwwarme omgeving ± 3 kwartier rijzen.

Meng de amandelspijs door het deeg en vorm er een bol van.

Stop de amandel ergens binnenin het deeg. Degene die hem vindt is de koning(in)!

Leg het op een beboterd bakblik en laat het nog een half uur narijzen.

Knip de bol aan de zijkanten in, zodat een kroon ontstaat.

Knip er aan de bovenkant de vorm van een ster in en bak het brood onderin een op 200°C voorverwarmde oven in ± 30 minuten bruin en gaar.

Bestrijk het afgekoelde brood met gesmolten boter en strooi er met behulp van een sjabloon een ster van poedersuiker op.