Home > Recepten

Kokos-karnemelkcake, Duits

3 eieren

300 gr suiker

1 zakje vanillesuiker

400 gr witte bloem

1 zakje bakpoeder

2 kopjes karnemelk

125 gr geraspte kokos

75 gr suiker

1/4 liter slagroom

150 gr roomboter
  • Omschrijving recept: Gebak; Duits
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Roer de eieren met de suiker en de vanillesuiker roeren.

Voeg de bloem, het bakpoeder en de karnemelk toe en roer het deeg glad.

Vet een bakplaat met boter in en leg het deeg erop.

Vermeng de kokos met de 75 gr suiker en verdeel dit over het deeg.

Verwarm de oven voor op 200°C en bak de cake ± 20 minuten.

Breng slagroom en de roomboter voorzichtig aan de kook en schenk dit over de gebakken cake.

Laat de cake afkoelen en snijd hem dan in plakjes.