Kwarkbol, Frans |
|
4 plakjes korst- of bladerdeeg Voor de vulling: 225 gr kwark 125 gr witte basterdsuiker 1 mespuntje zout 5 gesplitste eieren 30 gr maïzena 2 eetlepels cognac |
|
BereidingBeboter een niet te grote, hoge bakvorm met de plakjes deeg.Snijd het deeg dat boven de rand uitsteekt eraf. Prik hier en daar gaatjes in het deeg. Bekleed het deeg met aluminiumfolie, verzwaar dat met gedroogde peulvruchten en bak de taartbodem 15 minuten op 200°C. Verwijder de peulvruchten en het folie als het baksel bijna is afgekoeld. vermeng de kwark met de suiker en het zout. Klop er één voor één de eidooiers door en daarna, als alles goed is vermengd, de maïzena. Sla de eiwitten stijf en spatel die beetje bij beetje door het mengsel. Voeg tenslotte de cognac toe. Schep het mengsel in de taartbodem en zet de vorm 50 minuten in de oven terug tot het kwarkmengsel gaar is. Schrik niet als de bovenkant donkerbruin wordt, want dat is precies de bedoeling. Serveer de kwarkbol lauw of koud, in smalle punten gesneden. |
Home > Recepten