Home > Recepten

Griesmeelrondjes met pruimencompôte, gebakken

4 dl abrikozen-sinaasappeldrank

50 gr griesmeel

6 pruneaux (gewelde gedroogde pruimen)

1/2 dl rode port

25 gr boter

1 eetlepel suiker

1/2 theelepel kaneel
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Compôtes
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breng de abrikozen-sinaasappeldrank aan de kook, strooi het griesmeel erin en kook het geheel al roerend in ± 3 minuten tot een stevige pap.

Spreid de pap op een bord tot een plak van ± 1 cm dik uit en laat deze afkoelen.

Snijd de pruimen in vieren, breng ze met de port aan de kook en laat ze afkoelen.

Steek met een borrelglaasje of uitsteekvormpje rondjes uit het griesmeel.

Verhit de boter in een koekenpan en bak de rondjes in ± 3 minuten goudbruin.

Verdeel ze over 2 bordjes en strooi er suiker en kaneel over.

Schep de pruimencompote ernaast.