Dumkes, gevuld |
|
125 gr boter 60 gr suiker 1 zakje vanillesuiker 1/2 theelepel kaneel 2 grote gesplitste eieren 1/2 theelepel zout 175 gr bloem 150 gr fijngehakte pecannoten 50 gr gemalen kokos ± 100 gr rode bessengelei 2 met bakpapier beklede bakplaten U kunt de koekjes ook met vruchtenjam vullen. |
|
BereidingVerwarm de oven voor op 175°C.Klop de boter, suiker, vanillesuiker en kaneel romig en klop er één voor één de eidooiers door. Meng er voorzichtig het zout en de bloem door. Klop de eiwitten met een vork luchtig los (niet stijf). Meng de noten en de kokos. Rol van het deeg kleine balletjes van 2 1/2 cm. Rol de balletjes eerst door het eiwit en daarna door de noten en kokos en leg ze met tussenruimte op de bakplaat. Druk met uw duim in het midden van ieder balletje deeg een flinke holte (om na het bakken te vullen). Bak de koekjes in het midden van de oven in 15-18 minuten goudbruin en laat ze op een rooster afkoelen. Vul elk koekje met gelei. |
Home > Recepten