Home > Recepten

Kletskopmandjes

50 gr bloem

1 theelepel gemberpoeder

50 gr boter

50 gr basterdsuiker

2 eetlepels schenkstroop

2 theelepels brandy

1/8 liter slagroom

1 zakje slagroomversteviger

1 eetlepel gembernat

4 eetlepels fijngehakte bakgember



VARIATIE:

Gebruik in plaats van de gember dezelfde hoeveelheden limoenrasp en -sap.
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bekleed een bakblik met een stuk bakpapier en verwarm de oven voor op 180°C.

Zeef de bloem met het gemberpoeder.

Smelt op laag vuur de boter met de suiker en de stroop en neem de pan van het vuur.

Voeg de bloem, het gemberpoeder en de brandy toe en roer alles goed door het botermengsel.

Verdeel het beslag in 8 porties en leg die met ± 10 cm tussenruimte op het bakblik.

Bak de koekjes in ± 12 minuten tot het beslag bubbelt en de koekjes zijn gekleurd.

Neem het bakblik uit de oven en laat de koekjes 1-2 minuten afkoelen.

Haal de koekjes met een pannenkoekmes van het blik en druk ze voorzichtig in 8 kopjes of bakvormpjes zodat er een bakje ontstaat.

Laat ze in de vormpjes verder afkoelen.

Klop de slagroom met het zakje versteviger en het gembernat stijf en spatel er de helft van de gember door.

Vul de mandjes met dit mengsel en garneer ze met de rest van de gember.

Serveer direct.



Tip: Rol de warme koekjes om de steel van een houten lepel.