Home > Recepten

Tuiles met kwark- en roomvulling, knapperig

Voor het deeg:

3 eiwitten

100 gr zachte boter

2 pakjes vanillesuiker

80 gr suiker

1 theelepel geraspte sinaasappelschil

50 gr bloem

50 gemalen, gepelde amandelen



Voor de vulling:

200 gr Griekse yoghurt

2 eetlepels suiker

het sap en de geraspte schil van 1/2 citroen

2 eetlepels fijngemalen en 1 eetlepel fijngehakte ongezouten pistachenootjes 2 dl slagroom

1 pakje slagroomversteviger

2 eetlepels sinaasappellikeur

2 eetlepels sterk gezette koffie

1 1/2 eetlepel cacaopoeder



Voor de garnering:

fruit zoals bessen, bramen, nectarines
  • Omschrijving recept: Koekjes
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Leg een vochtige doek in een vergiet, schep de yoghurt hierin en laat die 1 1/2 uur uitlekken.

Zet een kom met de eiwitten in een kom warm water om ze iets te verwarmen.

Roer de boter, de vanillesuiker en de suiker schuimig en roer de eiwitten erdoor.

Meng in een andere kom de sinaasappelschil, de bloem en de amandelen door elkaar.

Roer het bloemmengsel door het ander suikermengsel.

Verwarm de oven voor op 175°C.

Teken met behulp van de springvorm op het bakpapier 2 ronde cirkels met een doorsnee van 15 cm.

Strijk op elke cirkel 1 eetlepel deeg glad en bak de deegrondjes in het midden van de oven in 10-12 minuten goudbruin en gaar.

Haal de bodems met een paletmes voorzichtig van het bakpapier, vouw ze om de glazen en druk ze met de handen verder tot tuiles.

Laat de tuiles op de glazen afkoelen.

Bak op dezelfde manier nog 6 tuiles.

Roer 1 eetlepel suiker door de uitgelekte yoghurt.

Deel het yoghurtmengsel in tweeën, vermeng de helft met het citroensap en de citroenschil en vul hier 2 tuiles mee.

Vermeng de andere helft met de fijngemalen pistachenootjes, vul er 2 tuiles mee en strooi er de rest van pistachenootjes over.

Klop de slagroom met de slagroomversteviger en de rest van de suiker stijf, deel hem in tweeën en meng de helft met de likeur.

Verdeel dit over 2 tuiles.

Roer de koffie door de rest van de slagroom en schep het mengsel in 2 laatste tuiles.

Bestuif de tuiles met cacaopoeder en garneer ze met het fruit.

Benodigdheden

een met bakpapier bekleed bakblik een springvorm, doorsnee 15 cm 2 rechte glazen, doorsnee 8 cm