Home > Recepten

Mirlitoncake

voor de amandelcakevulling:

300 gr boter

200 gr suiker

100 gr amandelpoeder

250 gr bloem

5 eieren

1 koffielepel bakpoeder

amandelaroma of Amaretto



voor de vloeibare vulling:

150 gr ongebakken amandelcakebeslag

150 gr suiker

2 eieren

150 gr zure room
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat de boter zacht worden en roer er de suiker door.

Voeg de eieren één voor één toe en klop alles tot een gladde massa.

Zeef het amandelpoeder, de bloem en het bakpoeder en spatel ze door de massa.

Voeg een scheutje Ameretto of amandelaroma toe en bak het beslag ± 25 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven.



Vulling:

Vermeng de opgegeven ingredienten.



Bereid de Mirlitoncake als volgt:

Bekleed een rond bakblik met een zand- of kruimeldeeg (kant-en-klaar verkrijgbaar) en spuit daarop een dun laagje amandelcakevulling.

Leg hierop halve peren en/of halve abrikozen en laat het geheel in een op 170°C voorverwarmde oven 20 minuten bakken.

Maak intussen de vloeibare vulling, giet die na 20 minuten over de warme taart en laat nog ± 10 minuten verder bakken.