Home > Recepten

Muizentaartjes

Voor het zanddeeg:

100 gr koude roomboter

150 gr tarwebloem

50 gr suiker

1 eetlepel water



Voor het cakebeslag:

100 gr zachte roomboter

125 gr suiker

2 eieren

125 gr tarwebloem

1 1/2 theelepel bakpoeder



voor de vulling:

1 dl slagroom

2 dl chocoladepudding



voor de garnering:

2 dl slagroom

1 zakje vanillesuiker

2 blikken peren (800 gr)

amandelen

krenten

2 kiwi's
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 16
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°C en vet den bakvorm van 20 x 30 cm in.

Meng de ingredieënten voor het zanddeeg, kneed het deeg, druk het in de vorm plat en bak het onder in de oven ± 20 minuten.

Haal de bodem voorzichtig uit de vorm en snijd hem in 16 stukken van 5 x 7 cm.

Klop voor het cakebeslag de boter en de suiker tot crème en roer er de eieren door.

Zeef het bakpoeder door de bloem en roer die er goed door.

Maak het bakblik schoon, vet het weer in, giet het beslag erin, bak het ± 25 minuten onder in de oven en snijd het gebak in 16 stukken van 5 x 7 cm.

Klop voor de vulling de slagroom stijf en schep haar door de chocoladepudding.

Bestrijk de stukken zandtaart met deze crème en leg er dan de stukken cake op.

Klop voor de garnering de slagroom met de vanillesuiker stijf.

Laat de peren uitlekken en steek er de amandelen als oortjes en de krenten als oogjes in.

Leg de peren op de taartjes en spuit er toefjes slagroom omheen.

Schil de kiwi's, halveer ze, snijd ze in plakjes en steek die in de slagroom.

Laat de taartjes niet te lang staan, anders wordt de slagroom bitter.