Home > Recepten

Rabarbertaart met paprijst

Voor het deeg:

200 gr bloem

75 gr suiker

1 mespunt zout

1 ei

100 gr koude boter



Voor de vulling:

1 kg rabarber

75 gr paprijst

1/2 liter melk

1 mespunt zout

1 ei

1 eetlepel custardpoeder

200 gr suiker

1 eiwit



Voor de garnering:

1/8 liter slagroom

2 eetlepels suiker
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Roer de bloem, de suiker en het zout in een kom door elkaar.

Snijd de koude boter met 2 messen in kleine stukjes door de bloem.

Voeg het ei aan de bloem toe en maak het met koele hand - of met een keukenmachine - snel tot een soepel deeg.

Verpak het in plasticfolie en laat het in de koelkast ± 1 uur rusten. Maak intussen de rabarber schoon en snijd hem in stukjes van 1 cm.

Breng in een pan de rijst met de melk en het zout aan de kook en laat de rijst op laag vuur in ± 30 minuten zachtjes gaar koken.

Splits het ei.

Roer in een kommetje de eidooier, het custardpoeder en 100 gr suiker glad. Roet het custardmengsel door de warme rijst, laat even doorkoken en laat de rijst iets afkoelen.

Breng de rabarber met de rest van de suiker en 2 eetlepels water aan de kook en laat ± 5 minuten zachtjes doorkoken (dit kan ook goed in de magnetron).

Laat de rabarber in een vergiet uitlekken.

Verwarm de oven voor op 175°C en vet een springvorm in.

Druk het deeg in de vorm uit met een opstaande rand van 2 cm.

Klop de eiwitten stijf met 1 mespunt zout en schep ze door het rijstmengsel.

Verdeel de rabarber de over bodem en strijk hem glad.

Schep het rijstmengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad.

Bak de taart in het midden van de oven in ± 35 minuten gaar.

Laat de taart afkoelen en garneer met de gezoete slagroom.