Home > Recepten

Rijstevlaai 4

Voor het deeg:

250 gr zelfrijzend bakmeel

75 gr basterdsuiker

75 gr boter (koud uit de koelkast)

1 zakje vanillesuiker

1 theelepel zuiveringszout

1 losgeklopt ei



Voor de pap:

60 gr paprijst

1 liter melk

3 eieren

1 zakje vanillesuiker

1 flesje amandel- of rumaroma

100 gr suiker

een vorm van ± 30 cm doorsnee
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°C.



Pap:

Kook de rijst in water gaar.

Breng de melk aan de kook, roer er de rijst, de vanillesuiker en de amandel- of rumaroma door en neem de pan van het vuur.

Splits de eieren.

Doe 1/3 van de suiker bij het eigeel, 1/3 bij het eiwit en de rest bij de pap.

Klop het eigeel en het eiwit afzonderlijk; het eiwit tot het goed stijf is en het eigeel tot het bijna wit is.

Roer het eigeel door de pap en klop het eiwit er vervolgens luchtig door.



Deeg:

Doe Alle ingredienten voor het deeg bij elkaar en kneed ze goed.

Klop het ei los en doe de helft bij het deeg.

Rol het deeg uit en leg het in de vorm.

Schenk de pap in de met deeg bedekte vorm, schuif de vorm in het midden van de warme oven en bak de vlaai in 45 minuten gaar.

Neem de vlaai uit de oven, laat hem even afkoelen en haal hem dan uit de vorm.

Garneer de vlaai, nadat hij is afgekoeld, met slagroom en geschaafde chocolade.