Home > Recepten

Roomkaastaart met aardbeien

Voor het biscuitdeeg (hoeveelheden afhankelijk van de vormgrootte):

2, 2 grote, of 3 eieren

75, 100, of 110 gr suiker

50, 60, of 75 gr bloem

1 mespunt, 2 mespunten, of 1/2 theelepel bakpoeder



Voor het kwarkmengsel:

500, 500, of 750 gr aardbeien

3, 3, of 4 eidooiers

150, 150, of 225 gr suiker

500, 500, of 750 gr roomkwark

5, 5, of 8 blaadjes gelatine

1/8, liter 1/8 liter of 4 dl slagroom



Voor de garnering:

± 50 gr gemalen pistache- of andere nootjes

1/8 liter slagroom
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Splits de eieren.

Sla de eiwitten stijf en voeg de suiker langzaam toe.

Klop de eidooiers los en voeg daar voorzichtig de bloem en het bakpoeder aan toe.

Vet de springvorm in, doe de biscuitmassa erin en bak die in een op 190°C voorverwarmde oven in 25-30 minuten lichtbruin.

Neem de biscuitbodem uit de vorm, laat hem afkoelen en maak de vorm schoon.

Was de aardbeien en droog ze voorzichtig af.

Zoek de grootste aardbeien uit (bewaar er een paar voor de garnering) en snijd die in schijfjes.

Doe het biscuitdeeg weer in de vorm en zet zoveel aardbeienschijfjes tegen de rand dat een gesloten geheel wordt gevormd.

Klop de eidooiers met de suiker schuimig en vermeng er de roomkwark en de overgebleven gesneden aardbeien door.

Week de gelatine ± 3 minuten in koud water.

Verwarm in een steelpannetje 2 eetlepels van de kwarkmassa en roer er van het vuur af de uitgeknepen gelatine door.

Roer dit door de rest van de kwarkmassa, verdeel het over de biscuitbodem, strijk het glad en laat het in de koelkast opstijven.

Garneer met de gehalveerde aardbeien en slagroomtoefjes en strooi daar de nootjes over.

Benodigdheden

een vorm van 24, 26 of 28 cm doorsnee