Home > Recepten

Rumbaba's met room en vruchten

Voor de baba's:

1 1/2 dl melk

1 theelepel suiker

10 gr verse gist of 3/4 zakje droge gist

200 gr bloem

75 gr krenten

4 eieren

1/2 theelepel zout

100 gr boter



Voor de rumsiroop:

100 gr suiker

1 eetlepel citroensap

1 dl rum



Voor de garnering:

2 1/2 dl met vanillesuiker halfstijfgeslagen slagroom

verse vruchten zoals aardbeien, kiwi's etc.
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de melk tot handwarm en giet een scheutje hiervan, samen met de suiker bij de verbrokkelde gist.

Roer de gist glad en voeg hem met de rest van de melk aan de bloem toe.

Roer hiervan een stevig deeg en laat dit ± 45 minuten op een warme plaats rijzen.

Vet een ovenplaat met kuiltjes (of 12 kleine vormpjes van 3/4 dl per stuk) in en strooi in elk wat krenten.

Roer de losgeklopte eieren, het zout en de gesmolten boter door het deeg en blijf goed roeren, zodat alles wordt opgenomen.

Verdeel het deeg over de vormpjes en bak de baba's in ± 15 minuten iets boven het midden in een op 225°C voorverwarmde oven goudbruin en gaar.

Verwarm voor de siroop 1 1/2 dl water, los de suiker daarin op en laat de massa ± 5 minuten koken tot een stroopje ontstaat.

Roer er van het vuur af het citroensap en de rum door.

Leg de baba's in de siroop, zodat ze zich 'volzuigen'; keer ze af en toe.

Geef er de slagroom en de vruchten apart bij.