Home > Recepten

Appeltaart, snelle

2 appels

boter of olie om in te vetten

1/2 blikje gekoeld croissantdeeg (Danerolles)

1 eetlepel abrikozenjam

1 eetlepel honing

poedersuiker

2 eetlepels geschaafde amandelen

2 bolletjes vanille-roomijs

kaneelpoeder
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in dunne ringen.

Vet een lage taartvorm van ± 20 cm doorsnee in en bekleed de vorm met het croissantdeeg.

Roer de jam en de honing door elkaar en verdeel dit mengsel over de taartbodem.

Leg de appelringen erop.

Bestuif de appels royaal met poedersuiker en strooi de amandelen erover.

Bak de taart in de oven in ± 10 minuten goudbruin en gaar.

Leg op elk bord een bolletje ijs en een appelpunt.

Stuif wat kaneelpoeder over het ijs.