Home > Recepten

Soesjes

2 dl water of melk

100 gr boter

100 gr bloem

4 eieren
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vet, voordat u het beslag gaat maken, een bakplaat in en bestuif die heel licht met bloem.

Druk in die bloem met een glas of kopje ronde vormen, zodat u straks mooie gelijkmatige soezen kunt bakken.

Breng het water of de melk met de boter aan de kook tot de boter helemaal is gesmolten.

Neem de pan van het vuur, voeg er in één keer de gezeefde bloem bij en spatel die er goed door.

Zet de pan opnieuw op het vuur en laat de massa, onder voortdurend spatelen, gaar worden; de massa moet als een bal van de bodem van de pan loskomen.

Haal de pan dan weer van het vuur en voeg al roerend één voor één de eieren toe tot het beslag mooi van dikte is (een beetje vloeiend; het is mogelijk, dat u het laatste ei niet helemaal hoeft toe te voegen).

Spuit het beslag met een spuitzak op de bakplaat en bak de soezen in een op 200°C voorverwarmde oven af.

Vul de soezen naar keuze.



Soezen van water rijzen beter, soezen van melk zijn wat lekkerder.

U kunt het beslag ook in strepen op de bakplaat spuiten; dan krijgt u éclairs.