Home > Recepten

Stroopwafels 4

500 gr bloem

250 gr roomboter

1 mespuntje zout

1 ei

50 gr gist



Voor de vulling:

500 gr stroop

250 gr boter

150 gr witte basterdsuiker
  • Omschrijving recept: Koekjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak van de bloem met de gist (die u met wat suiker tot een vloeibaar papje roert), het losgeklopte ei, het zout en de lauwe gesmolten boter een gistbeslag en laat dat op een warme plaats 3 kwartier rijzen.

Klop het beslag dan met een houten lepel door en vorm er ± 50 balletjes van, ter grootte van een knikker.

Neem 1 balletje, leg het tussen het met boter ingevette, voorverwarmde wafelijzer en druk het ijzer heel losjes dicht.

Bak de wafels op een niet te fel vuur in een paar minuten gaar, maar niet te bruin.

Steek er, zodra het wafeltje uit het ijzer is genomen, met de punt van een mesje tussen (het wafeltje moet van binnen hol zijn; dat bereikt u door het ijzer losjes dicht te drukken en de wafeltjes niet te vlug te bakken) en vul het meteen met het stroopmengsel.

Verwarm de stroop met de suiker en de boter au bain-marie en zorg dat het mengsel constant op temperatuur blijft.



Het is handig als u dit werkje met 2 personen doet: de een bakt, de ander splitst de wafels en doet het stroopmengsel erin.

Benodigdheden

wafelijzer