Kersentulband uit de combimagnetron |
|
200 gr Honig mix voor fijne cake 1 pot kersen op sap (± 350 gr) 165 gr boter op kamertemperatuur 165 gr suiker 3 eieren (m) 3 eetlepels kirsch eventueel poedersuiker een glazen magnetronbestendige tulbandvorm (inh. 1 1/2 liter) |
|
BereidingVerwarm de oven voor op 200°C en plaats het rooster op de onderste richel.Beboter de vorm en bestuif deze met bloem. Klop de boter en de suiker tot een luchtige, bijna witte massa. Roer er één voor één de eieren door en voeg de kirsch toe. Spatel het cakemeel er luchtig door en strooi vervolgens de kersen in het beslag. Schep dit enkele malen luchtig om en doe het beslag in de vorm. Plaats de vorm in de voorverwarmde oven, schakel de magnetron in op 90 Watt en bak de tulband in 30 minuten gaar en goudbruin. Verwijder de vorm 5 minuten nadat de tulband uit de oven is genomen. Laat de tulband op een taartrooster afkoelen en bestrooi hem vlak voor het opdienen met poedersuiker. |
Home > Recepten