Home > Recepten

Yoghurttaart met vruchten

Voor het deeg:

2 eieren

80 gr suiker

2 eetlepels warm water

100 gr tarwebloem

100 gr gehakte hazelnoten



Voor de vulling:

9 witte gelatineblaadjes

1 pot kersen op sap (uitlekgewicht 340 gr)

1 blik abrikozen op sap (uitlekgewicht 340 gr)

6 dl yoghurt

100 gr honing

2 eetlepels citroensap

1/2 geraspte citroenschil

2 dl slagroom
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bekleed een springvorm met bakpapier.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Splits de eieren, klop de eiwitten met 20 gr suiker stijf en roer de eidooiers met de rest van de suiker en het water tot een lichte crème.

Zeef de bloem en meng het met de noten.

Schep het eiwit en het bloemmengsel door de crème, doe het in de vorm en bak het 15 minuten in de oven.

Week de gelatine.

Laat de vruchten uitlekken, vang het sap op.

Meng de yoghurt met 80 gr honing, het citroensap en de citroenschil.

Druk de gelatine uit, los hem au bain-marie of in de magnetron op, laat afkoelen en meng hem door de yoghurt.

Klop de slagroom stijf en schep die door de yoghurt.

Meng de rest van de honing met 50 ml abrikozensap, verhit dit en druppel het over de taartbodem.

Bestrijk de bodem met 1/3 van de yoghurt en beleg met kersen en abrikozen.

Houd enkele vruchten apart.

Bestrijk met de rest van de yoghurt en zet de taart 3 uur in de koelkast.

Garneer met abrikozen, kersen en eventueel gehakte hazelnoten.



Kooktip 1: Yoghurttaartjes: vul 15-18 grote papieren vormpjes elk met ± 1 eetlepel deeg en bak ze. vul ze met vruchten en yoghurt. Besprenkel de bodem niet met sap.



Kooktip 2: Zo lost u gelatine goed op: laat 9 gelatineblaadjes in 1/2 liter koud water ± 15 minuten weken. druk ze goed uit en los ze in 2-3 eetlepels heet water op.



Als u volle yoghurt vervangt door magere en iets minder slagroom verwerkt, is het aantal calorieën lager.

Benodigdheden

(voor een vorm van 26 cm doorsnee)