Tomatensaus, Provençaals |
|
1 ui 1 teentje knoflook 1/2 rode paprika 1/2 kleine courgette 300 gr tomaten 2 eetlepels olijfolie 1 dl tomatensap 1/2 theelepel Provençaalse kruiden 2 theelepels suiker zout, peper |
|
BereidingMaak de groenten schoon; snipper de ui en de knoflook fijn, snijd de paprika en de courgette in stukjes van 1 cm en de tomaten in iets grotere stukken.Verhit de olie en fruit de ui- en knoflooksnippers en de paprika zachtjes glazig. Voeg de courgette, de tomaat, het tomatensap, de kruiden en de suiker toe, breng het geheel aan de kook en laat de saus 15 minuten zachtjes koken. Breng haar op smaak met zout en peper. NotitiesTe gebruiken bij: gebakken lamssteak, pasta, kalfsvlees, varkensvlees, lamsvlees en kip |
Home > Recepten