Mayonaise 4 |
|
2 eieren zout suiker peper 2-3 theelepels mosterd 2-3 eetlepels azijn of citroensap 2-3 dl sla-, zonnebloem- of maïskiemolie U kunt experimenteren met allerlei kruidenazijnen, of vervang de suiker eens door een lekkere honing. Met wat yoghurt kunt u de mayonaise wat frisser maken; roer die er dan als laatste door. |
|
BereidingNeem een blender en breek hierin de eieren.Voeg naar smaak zout, suiker, peper, de mosterd en het citroensap of de azijn toe (houd er rekening mee, dat u een massa van 4 dl op smaak moet brengen). Zorg dat u de olie bij de hand heeft en start nu de blender op hoge snelheid. Laat het mengsel enige seconden draaien en begin dan in een dun straaltje de olie toe te voegen. Ga hiermee door tot de mayonaise een voor u mooie dikte heeft gekregen (wees tegen het einde niet bang om door te gieten; de mayonaise wordt dan juist mooi van dikte). BenodigdhedenEen sterke machine met een goede messenset is belangrijk. |
Home > Recepten