Home > Recepten

Mayonaise 4

2 eieren

zout

suiker

peper

2-3 theelepels mosterd

2-3 eetlepels azijn of citroensap

2-3 dl sla-, zonnebloem- of maïskiemolie



U kunt experimenteren met allerlei kruidenazijnen, of vervang de suiker eens door een lekkere honing.

Met wat yoghurt kunt u de mayonaise wat frisser maken; roer die er dan als laatste door.
  • Omschrijving recept: Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Neem een blender en breek hierin de eieren.

Voeg naar smaak zout, suiker, peper, de mosterd en het citroensap of de azijn toe (houd er rekening mee, dat u een massa van 4 dl op smaak moet brengen).

Zorg dat u de olie bij de hand heeft en start nu de blender op hoge snelheid.

Laat het mengsel enige seconden draaien en begin dan in een dun straaltje de olie toe te voegen.

Ga hiermee door tot de mayonaise een voor u mooie dikte heeft gekregen (wees tegen het einde niet bang om door te gieten; de mayonaise wordt dan juist mooi van dikte).

Benodigdheden

Een sterke machine met een goede messenset is belangrijk.