Home > Recepten

Marsepein 6 (aardappeltjes)

250 gr gepelde amandelen

250 gr poedersuiker

1 theelepel oranjebloesemwater (Turkse specialiteitenwinkel)

1 eiwit

cacaopoeder

amandelmolen, aluminiumfolie





Marsepein-variaties

Kneed door de helft van de marsepein 1/2-1 theelepel cacao.



Tweekleurige schijfjes:

Rol beide kleuren marsepein uit en leg ze op elkaar. Rol de marsepein met behulp van plasticfolie op en snijd de rol in dunne plakjes.



Dambordjes:

Snijd de blanke en de bruine marsepein tot staafjes. Leg deze om en om op elkaar, druk ze een beetje aan en snijd ze in plakjes.
  • Omschrijving recept: Snoepjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maal de amandelen in een molen op de fijnste stand tot poeder.

Voeg de poedersuiker, het oranjebloesemwater en het eiwit toe en maal die even mee.

Wikkel de marsepein in aluminiumfolie en laat hem in de koelkast ± 12 uur rusten.

Vorm van de marsepein kleine bolletjes en rol die door de cacao.