Home > Recepten

Speculaasbrokken, dikke

250 gr zelfrijzend bakmeel

zout naar smaak

2 eetlepels speculaaskruiden

150 gr (licht)bruine basterdsuiker

75 gr boter

4 eetlepels melk

(50 gr ontvliesde amandelen)
  • Omschrijving recept: Koekjes; Gebak; Nederlands
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Zeef het zelfrijzend bakmeel met wat zout, de speculaaskruiden en de basterdsuiker boven een kom en snijd de boter hierin met twee messen klein.

Voeg de melk toe en kneed alles tot een soepel deeg.

Druk dit deeg op een beboterde bakplaat tot een laag van ± 1 cm uit, strooi er de amandelen over, bestrijk met wat melk en schuif de bakplaat ±

45 minuten iets onder het midden in een matig warme oven (140-150°C).

De speculaas moet door en door gaar en lichtbruin van kleur worden.

Breek de dikke speculaas na het afkoelen in brokken.