Home > Recepten

Pepernoten 06

100 gr zachte boter

125 gr bruine suiker

2 theelepels speculaaskruiden

1 mespuntje zout

250 gr zelfrijzend bakmeel

enkele eetlepels melk

een klontje boter
  • Omschrijving recept: Koekjes
  • Aantal Porties: 50
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Meng met een mixer (of in een keukenmachine) de zachte boter, de suiker, de speculaaskruiden en het zout in een kom tot een smeuïge massa.

Voeg er geleidelijk het bakmeel en zoveel melk aan toe, dat een samenhangend deeg ontstaat.

Kneed dit tot een bal, verpak deze in folie en laat het in de koelkast 2-3 uur staan.

Verwarm de oven voor op 150-175°C.

Beboter een bakplaat, kneed balletjes van het deeg en druk deze op enige afstand van elkaar op de bakplaat.

Bak de pepernoten in ± 15 minuten bruin.