Home > Recepten

Drumsticks/wortel-kool-bloemkoolsajoer, Indisch

1 teentje knoflook

1 grote ui

1 dl ketjap asin (zout)

1 eetlepel geraspte gemberwortel

1 eetlepel citroensap

8 drumsticks

4 eetlepels olie

1/2 theelepel sambal oelek

250 gesneden witte kool

200 gr gesneden wortel

200 gr bloemkoolroosjes

4 dl kippenbouillon (van tabletten)

1 dl kokosmelk (blikje)
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Groentegerechten; Indisch
  • Bron: Margriet

Bereiding

Snipper de knoflook en de ui.

Roer een marinade van de ketjap, de gemberwortel, de knoflook en het citroensap en laat de drumsticks ñ 15 minuten marineren.

Dep ze met keukenpapier droog en bewaar de marinade.

Verhit 2 eetlepels olie en bak de drumsticks op een hoog vuur rondom

bruin.

Voeg de marinade toe en smoor de drumsticks op matig vuur in ñ 20 minuten gaar.

Verhit 2 eetlepels olie en bak de ui en de sambal omscheppend 5 minuten.

Voeg de kool, wortel en bloemkool toe en bak deze al omscheppend 5 minuten mee.

Voeg de bouillon en de kokosmelk toe en laat nog 2 minuten zachtjes doorkoken.

Notities

Serveer de drumsticks met de sajoer en gekookte pandan-rijst.