Drumsticks/wortel-kool-bloemkoolsajoer, Indisch |
|
1 teentje knoflook 1 grote ui 1 dl ketjap asin (zout) 1 eetlepel geraspte gemberwortel 1 eetlepel citroensap 8 drumsticks 4 eetlepels olie 1/2 theelepel sambal oelek 250 gesneden witte kool 200 gr gesneden wortel 200 gr bloemkoolroosjes 4 dl kippenbouillon (van tabletten) 1 dl kokosmelk (blikje) |
|
BereidingSnipper de knoflook en de ui.Roer een marinade van de ketjap, de gemberwortel, de knoflook en het citroensap en laat de drumsticks ñ 15 minuten marineren. Dep ze met keukenpapier droog en bewaar de marinade. Verhit 2 eetlepels olie en bak de drumsticks op een hoog vuur rondom bruin. Voeg de marinade toe en smoor de drumsticks op matig vuur in ñ 20 minuten gaar. Verhit 2 eetlepels olie en bak de ui en de sambal omscheppend 5 minuten. Voeg de kool, wortel en bloemkool toe en bak deze al omscheppend 5 minuten mee. Voeg de bouillon en de kokosmelk toe en laat nog 2 minuten zachtjes doorkoken. NotitiesServeer de drumsticks met de sajoer en gekookte pandan-rijst. |
Home > Recepten