Home > Recepten

Kipstrudel met wortel, peultjes en taugé

6 velletjes fillodeeg (diepvries)

500 gr kipfilets

1 grote winterwortel

2 eetlepels sesamzaad

1 theelepel paprikapoeder

peper, zout

2 eetlepels olie

250 gr peultjes

150 gr taugeh

50 gr gesmolten boter
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Groentegerechten
  • Bron: Margriet

Bereiding

Laat het fillodeeg onder een vochtige theedoek ontdooien.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd de kipfilets in reepjes.

Schrap de wortel en snijd hem in blokjes.

Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudgeel.

Bestrooi de kip met het paprikapoeder, peper en zout.

Verhit de olie in een pan en bak de kipfilets hierin op een hoog vuur al omscheppend bruin.

Kook de wortel ± 3 minuten in een pan met ruim water.

Voeg de peultjes toe en laat ze ± 1 minuut meekoken.

Voeg de taugeh toe en laat nog ± 1 minuut koken.

Laat de groenten in een vergiet uitlekken.

Meng de kip met de groenten en het sesamzaad en breng op smaak met peper

en zout.

Leg 3 vellen fillodeeg naast elkaar en laat de randen elkaar iets overlappen.

Bestrijk de vellen met gesmolten boter en leg er de overige 3 vellen iets overlappend op.

Verdeel het kip-groentenmengsel over het fillodeeg, vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeg met de vulling op.

Plak de randen met gesmolten boter vast.

Leg de strudel met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de buitenkant met gesmolten boter.

Bak de kipstrudel in de oven in 35-40 minuten goudbruin en knapperig.

Snijd de strudel in plakken.

Notities

Lekker met gekookte rijst met fijngehakte bosui.