Home > Recepten

Witlof met gebakken kippenlever, gekarameliseerd

450 gr kippenlevertjes

8 kleine struikjes witlof

2 teentjes knoflook

1 ui

4 plakjes ontbijtspek

40 gr boter

1 eetlepel olijfolie

2 eetlepels madera

2 theelepels bruine basterdsuiker

peper, zout

7,5 gr bloem
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Kipgerechten
  • Bron: Margriet

Bereiding

Maak de kippenlevertjes schoon en kook ze 1 minuut in ruim water.

Giet ze af, spoel ze onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.

Halveer de struikjes witlof in de lengte.

Snijd de knoflook in dunne plakjes, snipper de ui en hak het spek fijn.

Verhit de olie en 20 gr van de boter in een ruime koekenpan en bak de witlof met de knoflook op een halfhoog vuur in ± 5 minuten lichtbruin.

Sprenkel de madera erover, bestrooi met de suiker en peper en zout naar smaak.

Temper het vuur en laat de witlof beetgaar worden.

Keer de witlof regelmatig.

Bestrooi de kippenlevers met peper en zout en wentel ze door de bloem.

Verhit de rest van de boter en fruit de ui met het spek omscheppend ± 3 minuten.

Bak de kippenlevertjes in ± 2 minuten rondom bruin.

Serveer de kippenlevers met de witlof en gekookte aardappelen.