Home > Recepten

Kip met komkommer & gefrituurde glasmie, Vietnames

500 gr kipfilet

1 teentje knoflook

1/2 rood pepertje

1 grote komkommer

3 eetlepels rode chilisaus

1 eetlepel geraspte gemberwortel

1 eetlepel ketjap asin (zout)

1 eetlepel sesamolie

2 eetlepels zonnebloemolie (frituurolie)

200 gr glasmie
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Deegwaren; Vietnamees
  • Bron: Margriet

Bereiding

Snijd de kipfilets in reepjes.

Pers de knoflook uit.

Maak het pepertje schoon en snijd het in flinterdunne reepjes.

Snijd de ongeschilde komkommer* in reepjes.

Roer een marinade van de knoflook, de chilisaus, de gemberwortel, de ketjap en de sesamolie en laat de kip hierin 15 minuten marineren.

Laat de kip uitlekken (marinade bewaren).

Verhit de olie in de wok en bak de kip op een hoog vuur al omscheppend bruin.

Voeg de komkommer toe en bak deze al omscheppend 2 minuten mee.

Voeg de marinade toe en laat het kip-komkommermengsel nog ± 2 minuten

zachtjes smoren.

Verhit intussen de frituurolie tot 190°C en frituur de glasmie hierin in 4 porties enkele seconden tot deze goudgeel en knapperig is.

Laat de mie uitlekken in een vergiet met keukenpapier.

Verdeel de mie over 4 borden en schep de kip er in bergjes bovenop.



* Ongeschilde komkommer is heel geschikt om te roerbakken. Door de schil blijft de komkommer redelijk stevig.