Home > Recepten

Kipfilet met gepocheerd fruit

35 gr blanke amandelen

1 stevige peer

2 eetlepels citroensap

2 sinaasappels

2 mandarijntjes

35 gr blanke rozijnen

40 gr boter

4 enkele kipfilets … 125 gr

peper, zout

1/2 dl creamsherry

aardappelmeel
  • Omschrijving recept: Kipgerechten
  • Bron: Margriet

Bereiding

Hak de amandelen grof en rooster ze in een droge koekenpan.

Snijd de geschilde peer in partjes, verwijder het klokhuis en besprenkel met citroensap.

Boen 1 sinaasappel schoon, rasp 2 theelepels schil en pers de vrucht uit.

Schil de andere sinaasappel, snijd het vruchtvlees tussen de vliezen uit en vang het sap op.

Snijd de gepelde mandarijntjes in plakjes.

Verhit de boter.

Bestrooi de kipfilets met peper en zout en bak ze aan beide kanten in ± 15 minuten bruin en gaar.

Breng het sinaasappelsap met de rasp en de sherry aan de kook.

Voeg de peerpartjes en de rozijnen toe en houd het 10 minuten tegen de kook aan.

Neem de gare kipfilets uit het bakvet en voeg de peerpartjes met het kookvocht, de sinaasappelpartjes, de mandarijnplakjes en de amandelen aan

het bakvet toe.

Breng het aan de kook en bind eventueel met aardappelmeel.

Notities

Serveer met zuurkoolstamppot.