Home > Recepten

Kippasteitjes Westlande

1 rood pepertje

1 groene paprika

1 dunne prei

1 tomaat

1 ui

2 teentjes knoflook

2 eetlepels kappertjes

2 gedroogde pruimen

1 eetlepel slaolie

200 gr kipgehakt

nootmuskaat, peper, zout

1 eetlepel tomatenpuree

1 pak pâté brisée

frituurolie
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Pâté's
  • Aantal Porties: 12
  • Bron: Margriet

Bereiding

Maak het pepertje schoon en snijd de paprika, de prei en het vruchtvlees

van de tomaat in stukken.

Hak het pepertje, de paprika, de prei, de ui, de knoflook, de kappertjes en de pruimen fijn.

Verhit de slaolie en bak het gehakt omscheppend rul en bruin.

Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Voeg het groentemengsel toe en bak het omscheppend in ± 10 minuten gaar.

Schep de tomaatstukjes en de tomatenpuree erdoor en laat afkoelen.

Verhit de frituurolie tot 190°C.

Rol het deeg uit en druk er met een glas 12 cirkeltjes van ± 9 cm uit.

Verdeel het groentenmengsel erover.

Bestrijk de randen met water, vouw ze dicht en druk de randen stevig vast.

Frituur de pasteitjes in de hete olie lichtbruin.



Tip: De pasteitjes kunnen ook in de oven worden afgebakken. Leg ze op een bakblik met bakpapier en bak ze in ± 20 minuten in een voorverwarmde oven (200°C) gaar.