Kippasteitjes Westlande |
|
1 rood pepertje 1 groene paprika 1 dunne prei 1 tomaat 1 ui 2 teentjes knoflook 2 eetlepels kappertjes 2 gedroogde pruimen 1 eetlepel slaolie 200 gr kipgehakt nootmuskaat, peper, zout 1 eetlepel tomatenpuree 1 pak pâté brisée frituurolie |
|
BereidingMaak het pepertje schoon en snijd de paprika, de prei en het vruchtvleesvan de tomaat in stukken. Hak het pepertje, de paprika, de prei, de ui, de knoflook, de kappertjes en de pruimen fijn. Verhit de slaolie en bak het gehakt omscheppend rul en bruin. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Voeg het groentemengsel toe en bak het omscheppend in ± 10 minuten gaar. Schep de tomaatstukjes en de tomatenpuree erdoor en laat afkoelen. Verhit de frituurolie tot 190°C. Rol het deeg uit en druk er met een glas 12 cirkeltjes van ± 9 cm uit. Verdeel het groentenmengsel erover. Bestrijk de randen met water, vouw ze dicht en druk de randen stevig vast. Frituur de pasteitjes in de hete olie lichtbruin. Tip: De pasteitjes kunnen ook in de oven worden afgebakken. Leg ze op een bakblik met bakpapier en bak ze in ± 20 minuten in een voorverwarmde oven (200°C) gaar. |
Home > Recepten