Home > Recepten

Spinazie-kipsalade met avocado-salsa

250 gr gebraden kiprollade of gegrild kippenvlees (aan één stuk)

150 gr wilde spinazie

1/2 bakje kerstomaatjes (… 250 gr)

1 grote, rijpe avocado

1 teentje knoflook

1 dl tomato frito (pakje)

2 eetlepels limoensap

tabasco, peper, zout

150 gr verse mini-maïskolfjes

4 tacobakjes of 8 tacoschelpen
  • Omschrijving recept: Salsa; Salades
  • Bron: Margriet

Bereiding

Snijd de kiprollade in blokjes.

Zoek de spinazie uit en snijd de bladeren grof.

Halveer de kerstomaatjes.

Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

Pers de knoflook uit.

Meng de avocado met de knoflook, de tomato frito en het limoensap.

Breng deze salsa pittig op smaak met tabasco, peper en zout.

Kook de mini-maïskolfjes in ± 3 minuten beetgaar.

Spoel ze onder koud water, laat ze uitlekken en halveer ze in de lengte.

Meng de kip met de maïskolfjes, de spinazie en de tomaat en verdeel het over de tacobakjes.

Serveer de salsa erbij.