Home > Recepten

Venkelsoufflés met kip

1 grote venkelknol

100 gr plakjes kipfilet met tuinkruiden (vleeswaren)

3 eieren (L)

peper, zout

25 gr boter

15 gr bloem

1 1/2 dl volle melk

50 gr geraspte oude kaas
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Kipgerechten
  • Bron: Margriet

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd de venkelknol in heel kleine blokjes en verwijder de harde kern.

Snijd de kipfilet in flinterdunne reepjes.

Splits de eieren.

Breng een pan met ruim water en zout aan de kook en kook hierin de venkelblokjes in 3 minuten beetgaar.

Laat de venkel afkoelen.

Smelt in een steelpannetje de boter, roer de bloem erdoor en laat het gaar, maar niet bruin worden.

Voeg de melk toe en roer tot een gladde gebonden saus.

Neem de pan van het vuur, roer de kip, de venkel, de kaas en de eierdooiers erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Laat het mengsel tot lauw afkoelen.

Klop de eiwitten met zout stijf, meng 1 eetlepel eiwit door het kip-venkelmengsel en spatel het kip-venkelmengsel luchtig door de rest van het eiwit.

Vul 4 ingevette soufflébakjes tot 3/4 met het soufflémengsel.

Bak de soufflés in de oven in 15-20 minuten tot ze mooi gerezen en goudbruin van kleur zijn.

Serveer ze direct.