Home > Recepten

Bloemkoolcurry met ei

3 sjalotjes

1 teentje knoflook

1 grote vastkokende aardappel (bijvoorbeeld een Nicola)

1 bloemkool

4 eieren (M)

3 eetlepels (zonnebloem)olie

1 theelepel chilipoeder

1 theelepel gemalen komijn (djinten)

1 theelepel gemalen kurkuma (koenjit)

5 dl kruidenbouillon (van tablet)

1 zakje santen

peper, zout
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Eiergerechten
  • Bron: Margriet

Bereiding

Snipper de sjalotjes en de knoflook en snijd de geschilde aardappel in blokjes.

Verdeel de bloemkool in roosjes.

Kook de eieren in ± 10 minuten hard, laat ze schrikken en pel ze.

Snijd de eieren in grove stukken.

Verhit de olie en bak de sjalot en de knoflook hierin al omscheppend ± 5 minuten.

Voeg het chilipoeder, de komijn en de kurkuma toe en bak ze al omscheppend ± 2 minuten mee.

Voeg de aardappel, de bloemkool en de bouillon toe.

Breng het met het deksel op de pan aan de kook en kook de curry in ± 15 minuten gaar.

Roer de santen erdoor en laat de saus nog even inkoken.

Voeg de eieren toe en laat de curry door en door warm worden.

Breng op smaak met peper en zout.

Notities

Lekker met gekookte basmatirijst.