Kipschnitzel met komkommersaus |
|
4 ongepaneerde kipschnitzels (of 4 kipfilets … 100 gr) 1 teentje knoflook 1/4 komkommer 1 eetlepel limoensap 2 eetlepels fijngeknipte muntblaadjes 1/2 theelepel gemalen koriander (ketoembar) 1/2 theelepel gemalen komijn (djinten) peper, zout 1 1/2 dl Griekse yoghurt 1 ei (L) 5 eetlepels paneermeel 50 gr boter |
|
BereidingLeg de kipfilets op een plank, dek ze af met een stuk huishoudfolie en sla ze plat.Snipper de knoflook. Halveer de komkommer, schraap de zaadjes eruit en rasp de komkommer grof. Schep de knoflook met de komkommer, het limoensap, de munt, koriander, komijn en peper en zout door de yoghurt. Klop het ei los met peper en zout naar smaak. Wentel de kipschnitzels eerst door het eimengsel en vervolgens door het paneermeel. Verwarm de boter op een halfhoog vuur en bak de schnitzels aan beide kanten, afhankelijk van de dikte, in ± 10 minuten bruin en gaar. NotitiesServeer de schnitzels met bulghursalade en de komkommersaus. |
Home > Recepten