Home > Recepten

Kiprollade met stoofpeertjes

500 gr stoofpeertjes (Gieser wildeman)

2 eetlepels suiker

3 1/2 dl Glühwein

40 gr geschaafde amandelen

30 gr boter

600 gr gekruide kiprollade

1 theelepel tijmblaadjes

1 dl Room Culinair

peper, zout
  • Omschrijving recept: Kipgerechten
  • Bron: Margriet

Bereiding

Schil de peren, maar laat de steeltjes eraan zitten.

Doe de peertjes met de suiker, 2 1/2 dl Glühwein en zoveel water dat ze net onder staan in een kleine pan en stoof ze in ± 2 uur gaar en mooi rood.

Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.

Verhit de boter en bak de rollade rondom bruin.

Voeg de tijm en de rest van de wijn toe en laat de rollade met het deksel half op de pan, in ± 35 minuten gaar braden.

Neem de rollade uit de pan en houd hem warm.

Voeg 1 dl van het kookvocht van de peertjes aan het bakvet toe en breng aan de kook.

Voeg de amandelen en de Room Culinair toe, breng de saus aan de kook en laat binden.

Breng de saus eventueel nog op smaak met peper en zout.

Snijd de rollade in dunne plakken en serveer met de saus en de peertjes.

Notities

Lekker met aardappelkroketjes en broccoli.