Home > Recepten

Soep van geroosterde tomaten

1 1/4 kg rijpe trostomaten

knoflook

olijfolie

miniflesje Angostura (aromatische kruidenbitter, slijter)

bruine basterdsuiker

zout

peper

1 klein bekertje slagroom

verse bieslook
  • Omschrijving recept: Soepen; Mediterraans
  • Bron: Libelle

Bereiding

De allerlekkerste tomaten voor de soep zijn de kleintjes, die rijp van de tak vallen en onder de struik liggen. Door ze eerst nog even in de oven te roosteren, komt de smaak nog beter tot zijn recht.



Verwarm de oven voor op 225°C.

Was de tomaten, verwijder het kroontje, droog ze en halveer ze.

Maak een dressing van 3 tenen knoflook uit de pers, 1 dl olijfolie, 2 eetlepels Angostura en 4 theelepels basterdsuiker.

Leg de tomaten met de bolle kant naar boven in een braadslee of ruime ovenschaal en schep de dressing erover. Schuif de schaal middenin de oven en rooster de tomaten 30 minuten.

Pureer de tomaten daarna met een staafmixer of keukenmachine tot een fijne puree. Wrijf de puree boven een soeppan door een fijne (kunststof of rvs) zeef en druk de pulp goed uit.

Roer er zoveel water bij, dat het een mooie soepdikte heeft en breng de soep aan de kook.

Breng de tomatensoep op smaak met zout en peper.

Schenk in 4 kommen een scheutje slagroom en schep de soep erop. Strooi er fijngeknipte bieslook over.

Notities

Lekker met geroosterde broodjes met chorizo of serranoham.