Kip met yoghurt-olijvensaus |
|
1 citroen 4 uien 1 rode paprika verse salie ± 200 gr (Griekse) groene olijven zonder pit knoflook 2 dubbele (scharrel)kipfilets (samen ± 450 gr) gele olijfolie droge witte wijn 1 bakjes (± 200 gr) Griekse yoghurt zout peper cocktailprikkers |
|
BereidingGebakken kipfilet krijgt een geurige saus van typisch Griekse ingredienten als olijven, knoflook en yoghurt.Snijd de citroen in plakjes. Snipper de uien en snijd de paprika in blokjes. Knip 6 salieblaadjes in reepjes en snijd de olijven en 2 tenen knoflook in plakjes. Snijd de kipfilets los van elkaar, was ze en dep ze droog. Steek met cocktailprikkers op elke kipfilet twee plakjes citroen vast. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak de kipfilets hierin aan beide kanten aan. Neem ze uit de pan. Bak in het bakvet de uien en de knoflook goudbruin, voeg de paprika toe en bak nog 2 minuten. Blus het af met 1 dl wijn. Leg de kipfilets terug in de pan, doe het deksel erop en laat de kip 15 minuten stoven. Neem de kipfilets weer uit de pan en houd ze onder aluminiumfolie warm. Voeg de olijven, salie en yoghurt aan de stoofsaus toe en breng deze aan de kook. Breng op smaak met zwarte peper en zout. NotitiesLekker met schijfjes citroen, witte rijst en sperzie- of tuinbonen. |
Home > Recepten