Home > Recepten

Salame di cioccolato (Italiaanse chocoladerol)

25 gr pijnboompitjes

50 gr amandelen

100 gr biscotti amaretti (Italiaanse amandelkoekjes)

250 gr pure of extra bittere chocolade

1 klein bekertje slagroom (kamertemperatuur)

roomboter (kamertemperatuur)

50 gr rozijnen
  • Omschrijving recept: Gebak; Italiaans
  • Bron: Libelle

Bereiding

Verhit een steelpan met dikke bodem droog voor en rooster de pijnboompitjes hierin goudbruin. Strooi ze op keukenpapier.

Hak de amandelen in grove stukjes.

Snijd de amandelkoekjes in kleine stukjes.

Breek de chocolade in een aardewerken of metalen kom. Zet de kom op een pan die tot de helft met kokend water is gevuld en laat de chocolade, onder af en toe roeren, smelten. Roer er 1/2 dl slagroom en 25 gr boter bij en laat ook dit smelten. Neem de kom uit de pan. Roer de chocolademassa door, tot het nog vloeibaar, maar wel al wat dikker is. Roer de rozijnen, pijnboompitten, amandelen en amarettistukjes erbij en laat de massa verder opstijven.

Schep de massa op bakpapier en maak een rol van 5-6 cm. Wikkel het papier erom, draai de uiteinden dicht en laat de chocoladeworst in de koelkast minstens 4 uur opstijven. Snijd de chocoladesalami in niet te dunne plakken.