Home > Recepten

Kaasspiesjes 2, feestelijke

Hollandse chèvre

Kernhemmer

harde schapenkaas

overjarige kaas

Deense blauwschimmelkaas

eventueel halve walnootjes

fijngesneden sla

halve witte druiven

blokjes peer notenolie-honing-wijnazijndressing

brood

gezouten boter
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Kaasgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd verschillende kaassoorten (Hollandse chèvre, Kernhemmer, harde schapenkaas, overjarige kaas en Deense blauwschimmelkaas) in even grote blokjes (1 blokje per soort per persoon) en rijg die in volgorde van smaaksterkte (hoe sterker de smaak, hoe 'later' aan het spiesje) aan een houten stokje (eventueel met halve walnootjes ertussen).

Schik de spiesjes op een bedje van fijngesneden sla, halve witte druiven en blokjes peer en serveer ze met een notenolie-honing-wijnazijndressing.

Geef er brood en gezouten boter bij.