Home > Recepten

Appel met brie, gebakken

25 gr bloem

3 eetlepels melk

3 eetlepels geschaafde amandelen

3 eetlepels paneermeel

75 gr roombrie

1 appel

25 gr boter

1 takje peterselie
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Kaasgerechten
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Roer de bloem met de melk in een diep bord glad.

Maak de amandelen met een deegroller iets fijner en schep ze in een diep bord door het paneermeel.

Snijd de brie in 4 plakjes, haal die eerst door het bloempapje en wentel ze dan door het paneermengsel.

Schil de appel en snijd hem in plakken van ± 1 cm dik.

Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de plakken appel in ± 3 minuten lichtbruin; keer ze halverwege.

Leg ze dakpansgewijs op 2 borden.

Verhit in dezelfde pan de rest van de boter en bak de kaas in ± 2 minuten goudbruin; keer halverwege.

Rangschik de kaas op de appel en garneer met een toefje peterselie.