Home > Recepten

Salade 'Romain'

1 krop Romaanse sla

1 krop krulandijvie

200 gr geitenkaas



Voor de dressing:

3 eetlepels (olijf)olie

1 eetlepel rode wijnazijn

peper, zout

1 theelepel honing

1 theelepel mosterd



Voor de garnering:

25 gr zonnebloempitten

12 witte of blauwe druiven
  • Omschrijving recept: Salades
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de beide slasoorten schoon, scheur ze klein en schik op de sla op 4 bordjes.

Snijd de geitenkaas in plakjes en leg die op de sla.

Vermeng de ingredienten voor de dressing en kwast de sla met de dressing in.

Rooster de zonnebloempitten licht in een droge koekenpan en strooi ze over de salade.

Garneer met de druiven.

Notities

U kunt deze salade ook als nagerecht serveren met toast en een glas rode port.