Home > Recepten

Salade met kaas, maaltijd-

1 kleine krop kropsla

1 kleine krop rode kropsla of 1 kropje Batavia

1 krop Romaanse sla

1 krop krulandijvie

200 gr tomaten

1 gele paprika

150 gr Camembert of jong belegen Goudse

150 gr gekookte ham (dikke plak)

6 sneetjes witbrood

30 gr boter



Voor de dressing:

3 lente-uitjes

1 bekertje zure room

2 eetlepels mayonaise

zout, peper

paprikapoeder
  • Omschrijving recept: Salades; Kaasgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de kropsla, de rode kropsla of Batavia en de krulandijvie schoon en pluk ze in stukjes.

Snijd het hart van de Romaanse sla in vieren.

Maak de tomaten en de paprika schoon; snijd de tomaten in parten en de paprika in reepjes.

Snijd de kaas in blokjes en de ham in reepjes.

Snijd het brood in blokjes en bak deze in de hete boter aan beide kanten bruin.

Maak de dressing door de lente-uitjes fijn te snijden en met de overige ingredienten te vermengen.

Schik de rode kropsla of Batavia en de krulandijvie op een grote platte schaal.

Meng een deel van de dressing door de tomaten, paprika, kaas en ham.

Maak een compositie van de slaharten, het tomaatmengsel en de croûtons en serveer de rest van de saus er apart bij.