Home > Recepten

Venkelschotel, gegratineerd

2 venkelknollen

zout, peper

1 kleine krop ijsbergsla

150 gr blauwe kaas (bijvoorbeeld gorgonzola, bleu d'Auvergne of Danish blue) in dunne plakken

1 dl crème fraîche

een grote ingevette ovenschaal
  • Omschrijving recept: Groentegerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de venkelknollen in plakken (bewaar het venkelgroen) en kook ze ± 5 minuten in water met zout.

Spoel ze koud af en laat ze uitlekken.

Snijd ook de krop ijsbergsla in plakken.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Leg in de ovenschaal om en om plakken venkel, ijsbergsla en kaas.

Houd enkele plakjes kaas apart en verkruimel die over de schotel.

Roer de crème fraîche met zout en peper los en schenk dit over de inhoud van de schaal.

Bak het gerecht ± 30 minuten in het midden van de oven en strooi er voor het serveren het venkelgroen over.