Home > Recepten

Uien met mozzarella en pesto, gevuld

4 dikgepelde grote uien

3/4 liter groentebouillon

3/4 potje pesto (Grand'Italia, 135 ml)

3 eetlepels slagroom

2 eetlepels pijnboompitten

60 gr geraspte Parmezaanse kaas

2 eetlepels droog broodkruim

4 gedroogde tomaten (potje) in stukjes

1 mozzarellakaasje in 4 plakken

4 eetlepels witte wijn
  • Omschrijving recept: Groentegerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de uien 15-20 minuten in de bouillon.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Hol de uien tot 1 cm dikte uit.

Snijd de uitgesneden stukjes ui klein en breng ze met de pesto en de room aan de kook.

Zet het vuur laag en kook de uien zachtjes 4-5 minuten.

Rooster de pijnboompitten licht in een droge koekenpan.

Houd 2 eetlepels van de geraspte kaas achter en meng de rest met het broodkruim door het uimengsel.

Schep de pijnboompitten en de gedroogde tomaten erdoor en vul de uien hiermee.

Sprenkel de wijn in de braadzak, zet de uien erin, dek ze af met de mozzarella en strooi er de achtergehouden geraspte kaas over.

Bind de zak dicht en prik hem eenmaal in.

Zet de zak in de ovenschaal in het midden van de oven en bak de uien in 30 minuten gaar.

Knip de zak 5 minuten voor het einde van de baktijd open en laat de kaas gratineren.

Benodigdheden

een braadzak een ovenschaal