Omelette Roquefort |
|
200 gr spinazie 10 eieren 4 eetlepels crème fraîche 100 gr Roquefort, Danish blue of een andere blauwschimmelkaas 3 aardappelen 50 gr boter peper, zout peterselie |
|
BereidingWas de spinazie en dep hem droog.Smelt 25 gr boter in een koekenpan en laat de spinazie in ± 4 minuten slinken. Klop de eieren in een kom los en voeg peper, zout, de crème fraîche, de spinazie en de kaas toe. Roer alles goed door elkaar en zorg dat de kaas goed door het mengsel is verdeeld. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Bak de aardappelen ± 10 minuten in wat boter en neem ze uit de pan. Doe 1/4 van de aardappelen in een koekenpan, voeg 1/4 van het ei-spinazie-kaasmengsel toe en bak er een omelet van. Bak zo ook de andere drie omeletten. Serveer ze op voorverwarmde borden en strooi er de gehakte peterselie over. NotitiesGeef er geroosterd brood en kruidenboter bij. |
Home > Recepten