Home > Recepten

Sushi-rolletje gevuld met spinazieomelet

4 Eieren

4 eetlepels Melk

4 Norivellen

Roomkaas (250 gram)

25 eetlepels Rijst gekookte

40 Spinazie blaadjes

4 snufjes Zout -





Wanneer u de sushirolletjes als hoofdgerecht wilt maken in plaats van als bijgerecht, neemt u twee keer de aangegeven hoeveelheid. Let op: hoe kleveriger de rijst, hoe steviger de rolletjes. - -
  • Omschrijving recept: Sushi; Japans
  • Bron: Irma (nl.culinair)

Bereiding

Voordat het eigenlijke vullen van de norivelletjes begint, de velletjes één voor één kort boven een gasvlam roosteren. Houd het velletje circa 15 cm boven een gasvlam en in circa 5 seconden zal het groen verkleuren. Zorg ervoor dat het hele vel zo'n groenige kleur krijgt en let erop dat het zeewier niet verbrandt. Rooster op deze manier net zo veel norivelletjes als u van plan bent klaar te maken. (Als hoofdgerecht 2 vellen per persoon, als bijgerecht 1 vel per persoon).



Voorbereiding voor de vulling: roer elk ei los met een eetlepel melk en een snufje zout en bak er per ei drie flinterdunne omeletjes van. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en zorg ervoor dat de olie gelijkmatig over de bodem van de pan en de wanden verdeeld raakt. Giet eventueel overtollig vet op een schotel om het voor het tweede omeletje te gebruiken. Doe 1 sauslepel van het eimengsel in de pan en zorg er meteen voor dat het ei zich in een zo dun mogelijke laag over de panbodem verspreidt. Bak de omelet vrij kort, keer hem om en haal hem uit de pan. Bak op dezelfde manier nog 3 omeletjes. Bestrijk het norivel met de roomkaas en leg de spinazieblaadjes erop. Vouw de omeletjes dubbel en snijd ze in hele fijne reepjes. Spreid de reepjes uit over de roomkaas en de spinazie.



Het vullen van het sushi-rolletje gaat als volgt: Neem een sushimatje (of als u dit niet hebt, bijvoorbeeld een schone vaatdoek nemen of een ander stevig doek dat niet te groot is) en leg het geroosterde norivel met de glanzende kant naar onderen er boven op. Plaats de vulling (hier het spinazieomeletje in reepjes) op het vel en strijk de vulling met een lepel gelijkmatig uit. Aan de bovenkant - de kant die het verst van u weg ligt, laat u zo''''n 5 cm onbedekt. Begin nu het vel aan de kant die het dichtst bij u ligt op te rollen door in eerste instantie het matje of het doek op te tillen. Met uw vingers zorgt u ervoor dat het norivel zich goed oprolt. Als de rol bijna opgerold is, maakt u het uiteinde nat en de plek op de rol waar het uiteinde contact zal maken. Rol stevig op en laat de rol op een plankje in de koelkast circa een uur rusten.

Snijd het norirolletje nadat het in de koelkast gerust heeft in stukjes van circa 2 centimeter. - -



Tip: sushirolletjes worden doorgaans met een dipsaus geserveerd. Vaak is dit een eenvoudige saus die bereid is van met water verdunde sojasaus en wasabi. -