Home > Recepten

Raie au fromage (rog met kaas)

3 sjalotjes

2 el. fijngehakte peterselie

150g. gesneden (grot of-kastanje) champignons

zout en peper

rogvleugels

1 dl. witte wijn

25g. boter (in kleine stukjes)

3 el. crème fraiche

50. g. geraspte Gruyère

stukjes boter (zo'n 25 g)
  • Omschrijving recept: Visgerechten
  • Bron: @nk (nl.culinair)

Bereiding

Oven voor verwarmen op zo'n 230 graden C.

3 sjalotjes fijnsnipperen, vermengen met 2 el. fijngehakte peterselie en 150g. gesneden (grot of-kastanje) champignons.

Dit mengsel uitspreiden op de bodem van een ingevette ovenschaal.

Leg hier de (met zout en peper bestrooide) rogvleugels op.

Overgiet het geheel met 1 dl. witte wijn en leg er 25g. boter (in kleine stukjes) op.

Schuif de schaal in de hete oven (plm. 10 min.)

Haal nu de rogvleugels eruit en vermeng de sjalotjes etc. met 3 el. crème fraiche.

Goed doorroeren.

Nu de rogvleugels weer in de schaal terugdoen, bestrooien met 50. g. geraspte Gruyère en hier en daar stukjes boter (zo'n 25 g.)

Laat het geheel nog 5 minuutjes gratineren.

Ik heb het zelf nog niet gemaakt, maar het lijkt me ook erg lekker!