Zalmfilet, geroosterd |
|
4 eetlepels chilisaus (flesje) . 1 eetlepel Japanse sojasaus . 5 eetlepels (roerbak)olie 10 zalmfilets/steaks van ca. 100 g 1 pakje Friesche Vlag Koksroom, 200 ml 100 g verse roomkaas 1 pakje zeevruchtencocktail, 200 g 3 eetlepels fijngeknipt bleslook 2 eetlepels fijngeknipt korianderblad of peterselie versgemalen peper, zout |
|
BereidingLaat de grillplaat of een grillpan gloeiend heet worden. Roer de chilisaus met de sojasaus en de roerbakolie door elkaar en bestrijk de zalmfilets ermee.Rooster de zalmfilets op de grillplaat of in de grillpan in ca. 6 minuten mooi bruin en maar net aan gaar, keer ze halverwege heel voorzichtig. Verwarm de room met de verse roomkaas al roerende tot een mooie dikke saus ontstaat. Schep de zeevruchten erdoor en laat de ragout ca. 3 minuten heel zachtjes pruttelen. Roer de kruiden door de ragout en voeg peper en zout naar smaak toe. Leg de zalmfilets op 10 warme borden en schep er een beetje ragout over en naast. NotitiesGarneer eventueel met een salade van beetgaar gekookte peultjes en een oosterse dressing.Drink er witte Australische wijn bij. |
Home > Recepten