Home > Recepten

Bitterkoekjespudding

200 g bitterkoekjes + extra bitterkoekjes voor de garnering

1 dl zoete witte wijn

1/2 pot abrikozenjam

12 blaadjes witte gelatine

2 sinaasappels

2 bakken vanillekwark van 500 g

250 ml slagroom

olie om in te vetten

eventueel abrikozen (uit blik)

slagroom uit een spuitbus (Mona Echte Slagroom, bus 250g)
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Aantal Porties: 10
  • Bereidingstijd: 30 min., 4-5 uur opstijven
  • Bron: C1000

Bereiding

Knip de bitterkoekjes boven een kom in stukjes en sprenkel de wijn erover.

Schep de jam erdoor. Week de blaadjes gelatine in ruim koud water. Boen de sinaasappels schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers de sinaasappels uit.

Verwarm het sinaasappelsap met de geraspte schil. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes van het vuur af al roerende op in het warme sap. Laat dit mengsel afkoelen tot het dik en lobbig is. Roer de kwark en het sinaasappelmengsel door de bitterkoekjes.

Klop de slagroom stijf en spatel deze luchtig door de kwark. Vet een mooie puddingvorm of een ronde schaal dun in met olie en schep de kwarkmassa erin.

Laat de pudding in de koelkast in ca. 4-5 uur opstijven.

Maak de rand van de pudding los van de vorm. Houd de vorm enkele tellen in heet water. Leg een schaal op de vorm, keer ze samen en laat de pudding op de schaal glijden. Garneer met abrikoosjes, bitterkoekjes en flinke toeven slagroom.

Notities

Wijntip: Bordeaux Blanc Moelleux, zoet