Bisque met kreeft |
|
Ingredienten: 1 dl olijfolie 1 kg mire poix 1 st venkel 2 teentjes knoflook 3 kg soepkreeft 375 gr tomaten puree 2 dl cognac 8 ltr visfume 1,5 ltr witte wijn 1 st laurier 10 gr dragon 1 mesp cayenne peper 10 st saffraanstempels |
|
BereidingIk kreeg dit recept eens van een kok - die ik er nog steeds enorm dankbaar voor ben-Hieronder volgt het recept van bisque met kreeft. Dit is wel van een zeer grote hoeveelheid. Dus van alles kleinere porties nemen. Zelf gooi ik r ook nog wel een handje garnalen door. Werkwijze: * Mire poix, venkel en knoflook in olijfolie aanzweten, totdat het licht begint te kleuren * Kreeften karkassen erop en kleuren * Tomatenpuree erbij en laten ontzeuren * Resterende ingredienten toevoegen * Aan de kook brengen, afschuimen * 45 minuten zachtjes laten trekken * Passeren door puntzeef |
Home > Recepten