Home > Recepten

Bisque met kreeft

Ingredienten: 1 dl olijfolie

1 kg mire poix

1 st venkel

2 teentjes knoflook

3 kg soepkreeft

375 gr tomaten puree

2 dl cognac

8 ltr visfume

1,5 ltr witte wijn

1 st laurier

10 gr dragon

1 mesp cayenne peper

10 st saffraanstempels
  • Omschrijving recept: Soepen; Schaaldiergerechten
  • Aantal Porties: 36
  • Bron: Hierzo (nl.culinair)

Bereiding

Ik kreeg dit recept eens van een kok - die ik er nog steeds enorm dankbaar voor ben-

Hieronder volgt het recept van bisque met kreeft.

Dit is wel van een zeer grote hoeveelheid. Dus van alles kleinere porties nemen. Zelf gooi ik r ook nog wel een handje garnalen door.



Werkwijze:

* Mire poix, venkel en knoflook in olijfolie aanzweten, totdat het licht begint te kleuren

* Kreeften karkassen erop en kleuren

* Tomatenpuree erbij en laten ontzeuren

* Resterende ingredienten toevoegen

* Aan de kook brengen, afschuimen

* 45 minuten zachtjes laten trekken

* Passeren door puntzeef