Home > Recepten

Laksa (Thaise kokossoep)

Ingredienten voor het laksamengsel:

1/2 klein bosje verse koriander, fijn gesneden

2 theelepels korianderpoeder

2 theelepels komijnpoeder

1 à 2 theelepels koenjitpoeder

2 theelepels vissaus (Thaise vissaus)

1 kleine ui, grof gehakt

2 tenen verse knoflook - grof gehakt of gesneden

2 sprieten citroengras (sereh), fijn gehakt (eerst de harde schil aan

de buitenkant verwijderen)

1 kleine rode chilipeper (of meer, naar smaak)

2 theelepels geraspte, verse gember



Ingredienten voor de laksasoep:

1 theelepel zonnebloemolie

1 middelgrote ui, fijn gehakt

1 liter kokend water

1/2 bos verse koriander

1 bouillonblokje (vis, kip of groente)

Chinese noedels (bean thread-noedels [toko] of Mihoen), geweekt of

gekookt en klaar voor gebruik

1 à 2 doosjes kleine, verse, gekookte garnalen)

1 blik kokosmelk

sap van 1/2 uitgeperste citroen

2 theelepels bruine suiker

2 theelepels vissaus

250 gram taugé, gewassen en klaar voor gebruik
  • Omschrijving recept: Soepen; Thais
  • Bron: nl.culinair

Bereiding

Dit is een recept voor Thaise laksa (kokossoep)



Bereiding:

Doe alle ingredienten voor het mengsel in een blender of kleine mixer en maak er een glad mengsel van.



Bereiding van de soep:

Voeg het bouillonblokje toe aan het hete water. Laat het oplossen en roer goed.

Doe olie in een grote soeppan. Verhit de olie en voeg de gehakte ui toe. Bak de ui ongeveer 2 minuten. Voeg het laksamengsel toe.

Combineer het met de ui en bak nog 2 minuten al roerend. Als het laksamengsel sterk gaat geuren, voeg je de liter bouillon toe. Goed roeren. Voeg de kokosmelk toe. Aan de kook brengen en dan meteen het vuur lager doen, zodat de soep net kookt. Vijf minuten zachtjes laten koken. Daarna het citroensap, de bruine suiker, de verse koriander en de vissaus toevoegen. Goed roeren. Laat de ingredienten een paar minuten in de soep trekken. Doe ondertussen een beetje mihoen (noedels) en de taugé in de kommen. Voeg nu de garnalen toe aan de soep en haal de soep van het vuur. Roer goed, zodat de garnalen warm worden, maar niet koken!



Giet de soep over de taugé en de noedels. Eventueel garneren met verse koriander.